ingrediënten


Op de verpakking vind je de volgende aanduidingen: 

* organic: betekent dat het ingrediënt uit de biologisch gecertificeerde landbouw afkomstig is. 
° from natural sources: geurstof, die geen geïsoleerde stof is, maar die deel uitmaakt van een natuurlijk ingrediënt. 
° from organic essential oils: geurstof, die geen geïsoleerde stof is, maar die deel uitmaakt van een biologisch gecertificeerde essentiële olie. 
Parfum: Natural fragrance, complies with ISO 9235: een parfumolie speciaal gemaakt voor natuurcosmetica. Alle ingrediënten in deze parfumolie zijn puur natuurlijk. Hoogwaardige extracten en natuurlijke ingrediënten worden gemengd met essentiële oliën en vormen een nieuwe en natuurlijke parfumsamenstelling. Je krijgt zo het karakter van een parfum, maar enkel met puur natuurlijke ingrediënten.

Van A-Z:

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder 

Aloe vera komt in theBeauvoir producten van de buitenste bladeren van de Aloë vera plant. Die worden binnen een paar uur met de hand geoogst, gewassen en fijn gefileerd, om de gel aan de binnenkant van de bladeren over te houden. De aloïne, een stof in de huid van die bladeren die in het geval van orale inname een laxerend effect heeft, wordt zo verwijderd. Vervolgens wordt de gel gevriesdroogd tot poeder, waardoor er geen bewaarmiddelen toegevoegd moeten worden. Deze Aloë vera groeit in een regio waar de bodem rijk is aan calcium en magnesium. Aloë is een superplant voor de oudere, droge huid: ze ruimt dode huidcellen op, stimuleert de celvernieuwing, beschermt de huid door de huideigen pH in stand te houden en doordat ze een soort eerste-hulp bij allerlei huidbeschadigingen is, doet de huid samentrekken (eigenlijk een natuurlijke soort face-lift, bij elk herhaald gebruik van het product weer!), helpt te warme huid afkoelen (denk ook aan je voeten), voedt de huid, helpt tegen ouderdomsvlekken, pigmentvlekken en levervlekken, remt huidveroudering af en is een moisturizer (houdt vocht vast in de huid). 
 

Aqua 

water in theBeauvoir producten is RO water, of Reverse Osmosis Water. Dit water werd behandeld tegen contaminanten met een methode die op dit moment geldt als de meest geavanceerde methode om water te zuiveren. Concreet wordt het water door een membraan geleid, dat poriën heeft ter grootte van 0,0001 micron. Die grootte laat enkel watermoleculen en moleculen die nog kleiner zijn dan watermoleculen passeren. 'Reverse' slaat op de druk die op het water gezet wordt wanneer het door het membraan gaat. Met RO worden zeer hoge verwijderingspercentages gehaald, meestal rond de 96-99%. RO filters hebben meestal nog een fase met een koolstoffilter. De contaminanten die overblijven na de passge doorheen het membraan, worden dan verwijderd door het koolstofblok. 
 

Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil 

neemolie is in theBeauvoir producten altijd biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd. Deze olie wordt ingezet voor de gezondheid van de oudere huid; ze helpt optreden tegen huidschade, vanwege haar huidregenererende en huidverzorgende werking. Een oudere huid is vaak de hele tijd bezig zichzelf te herstellen en is daardoor erg kwetsbaar. Neemolie is een goeie 'bodyguard'; alle 'extra' vijanden die je huid tijdens dat permanente herstel belagen, worden afgeweerd. 
 

Beeswax (Cera Alba) 

bijenwas De bijtjes zijn echte natuurchemici, die al eeuwenlang zorgen voor cosmetica-ingrediënten met zeer actieve, natuurlijke werkzame bestanddelen. Het bouwmateriaal dat ze gebruiken om hun eigen honingraten te maken, is was. Die was maken ze met hun eigen wasklieren. De bijen gebruiken de was in eigen huis als bescherming en zo wordt dit ingrediënt ook ingezet voor je huid: het vormt een laagje dat een buffer is tegen vervuilende factoren van buitenaf én het zorgt voor het behoud van vocht in je huid (moisturizer). Het hydrateert ook je huid: het onttrekt vocht aan de omgeving en houdt dat vast op je huid. Bijenwas stimuleert ook celvernieuwing, door de aanmaak van nieuwe cellen aan te porren. En het werkt ook kalmerend: tegen irritaties en jeuk. 
 

Boswelia Carterii (Frankincense) Essential Oil 

essentiële olie van wierook Wierook is één van de meest belangrijke essentiële oliën in huidverzorging. Het helpt huidveroudering afremmen, herstelt de oudere, vermoeide en droge huid, helpt fijne lijntjes vervagen en stimuleert circulatie, zodat je huidje een perzikachtige 'look' krijgt. Snuif wierook goed op bij het aanbrengen van je product; het helpt je humeur verbeteren en brengt innerlijke rust en kalmte. 
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van wierook biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter 

sheaboter ofwel karitéboter is in theBeauvoir producten altijd biologisch. Het is de Karitéboom die dit ingrediënt levert. De noten van de vruchten bevatten tot wel 50% boter. De teelt en verwerking is een vrij intensief proces, met veel handarbeid. De noten worden gestampt, de brij die daaruit gewonnen wordt, wordt verwarmd. Daardoor maakt het vet zich los van de schalen en wordt vloeibaar. Sheaboter ruikt eigenlijk een beetje 'vettig'. Het bevat Vitamines A en E, fytosterolen en palmitinezuur (Omega-7), nog zo'n vetzuur dat zich ook in je huidvet bevindt en dat je huid dus goed 'herkent'. De boter heeft erg goed hydraterende en moisturizerende eigenschappen en is een uitstekend ingrediënt voor de oudere, kwetsbare huid. 
 

Calendula Officinalis (Calendula) Flower Oil  

calendula olie is in theBeauvoir producten een maceraat. De 'Flos Calendulae', de bloemhoofdjes worden drie weken geweekt in een plantaardige olie, hier een zonnebloemolie. Van oudsher is Calendula geliefd om haar vermeende huidverjongende eigenschappen. Ze zorgt voor huidherstel, soepelheid, werkt verzachtend, stilt bijvoorbeeld jeuk en werkt keratolytisch – ze helpt een overbodig geworden hoornlaag verwijderen. 
 

Cedrus Atlantica Bark Oil 

essentiële olie van ceder Essentiële olie van ceder werkt onder andere regenererend op de hoofdhuid. De geur tijdens het aanbrengen van het product opsnuiven, geeft je mentale kracht en stabiliteit.  
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van ceder biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate 

emulgator in theBeauvoir producten wordt een emulgator gebruikt die afkomstig is van olijfolie en die toegestaan wordt in natuurcosmetica. De samenstelling van deze emulgator ligt heel dicht tegen je huidtalg aan. 
 

Cetyl Alcohol 

cetyl alcohol in theBeauvoir producten wordt gebruikt als co-emulgator. Het maakt de crémes waarin het zit wat stabieler en verhindert dat de waterlaag en de olielaag schiften (gezien water en olie onverenigbaar zijn, willen ze dat de hele tijd doen...). Cetylalcohol maakt een crème dus stabieler. Het wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. Het is vrijwel identiek aan cetearylalcohol of cetaryl alcohol en het lijkt heel sterk op stearyl alcohol of stearylalcohol. Het is een goedgekeurd ingrediënt voor natuurlijke cosmetica. 
 

Charcoal Powder 

actief koolpoeder is geen nieuwtje, maar al heel oud; je kunt al over het gebruik lezen vanaf 500 voor Christus, in Egypte, China en India. Het is niet het zwarte laagje op je toast en het is niet de grondstof waarmee je barbecuet. Actief koolpoeder komt meestal van bepaalde houtsoorten of de (lege) schalen van kokosnoten. Het verandert in actief koolpoeder door een behandeling met gas en lucht (warme lucht met extreem hoge temperaturen, anders wordt het niet 'actief'). Je kunt het drinken om te ontgiften, gebruiken als tandpoeder om je tanden witter te maken, of je gebruikt het op je huid. Hier werkt het via adsorptie om diepe onzuiverheden te verwijderen. Dit gaat volgens het principe van de elektrische lading. Actief koolpoeder is negatief geladen en trekt de positief geladen onzuivere deeltjes aan. Het is een heel krachtig ingrediënt. 
Je huid in evenwicht brengen betekent je huideigen olieproductie en de afzetting van vuil in die olielaag van buitenaf op je huid reguleren: een schone, niet overvette huid dus. Terwijl je dagelijkse huidreiniging de bovenlaag van je huid zuiver houdt, kunnen onzuiverheden zich ook al dieper in je poriën zijn gaan nestelen. De adsorptieve eigenschappen van actief koolpoeder kool binden dit vuil met je natuurlijke huidolie. De kleine korrels van het actief koolpoeder maken het diep ingesleten vuil los. 
 

Citric Acid 

citroenzuur wordt in cosmetica gebruikt om de pH-waarde van een product op het juiste niveau te krijgen. Meestal wordt het ingezet om de pH te verlagen; je huid houdt immers van zure cosmetica, gezien ze van nature ook zuur is. Heeft je cosmetica een goeie pH-waarde, dan verdraagt je huid die ook beter. 
 

Citrus Aurantium Amara Flower Water 

hydrolaat van oranjebloesem Tijdens het destillatieproces van etherische oliën worden bijproducten gecreëerd: hydrolaten of hydrosols. Een hydrolaat is het water waaruit de etherische olie is afgescheiden. Tijdens het destillatieproces wordt het water geïnfuseerd met het aroma van het plantmateriaal.Een hydrolaat is rijker aan de wateroplosbare bestanddelen van de essentiële olie en nagenoeg vrij van lipofiele (olie-lievende) substanties. Dit betekent dat de huid ze zeer goed verdraagt. Wateroplosbare bestanddelen zijn onder andere carboxylzuren, tanninen, flavonoïden en sesquiterpeenalcoholen. Alle hydrolaten werken verkoelend, mild en tonifiërend. Oranjebloesemhydrolaat verfrist, verzacht en laat een lekkere geur achter. In theBeauvoir producten is het hydrolaat van oranjebloesem biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Peel Oil Expressed 

essentiële olie van sinaasappel Sinaasappel heeft een tonifiërende werking op de huid. Wanneer je de geur tijdens het aanbrengen van je product opsnuift, voel je je meteen vrolijker gestemd en raak je eventuele angstgevoelens kwijt.  
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van sinaasappel biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil 

essentiële olie van pompelmoes Pompelmoes wordt vaak aangewend om te ontgiften. Ingemasseerd op je huid helpt het de nieren stimuleren, die aan het werk gaan om vochtophopingen te doen verdwijnen. Wanneer je de geur ook opsnuift tijdens het aanbrengen, maakt pompelmoes je mentaal scherp en verbetert het zowel je humeur als je concentratie. 
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van pompelmoes biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Cocos Nucifera (Coconut) Oil 

kokosolie is in theBeauvoir producten altijd biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd. Het is het vlees van de kokosnoot dat uitgeperst wordt. Deze vooral verzadigde olie is een mix van triglyceriden van vetzuren, MCT'S (Medium Chain Triglycerides), die de huid voeden, beschermen en verzachten. Onze huid scheidt trouwens ook MCT's af, met andere woorden, ze 'herkent' natuurlijke, ongeraffineerde kokosolie en zal er goed mee samenwerken. De olie vormt een beschermende barrière die vocht vasthoudt. Kokosolie zit bomvol Vitamine E en is dus een tiptop all-round hydrator. Van nature uit werkt de olie antibacterieel en anti-schimmel, in elk seizoen een goeie vriend voor je huid dus. Vooral ook een vriend voor de oudere huid, wegens de preventieve werking tegen rimpels en vroegtijdige huidveroudering, veroorzaakt door teveel zon. Het diepe, volle, zoete kokosaroma transporteert je zo naar een tropische bestemming. 
 

Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract 

koffie-extract er is steeds meer bewijs dat koffie een goeie antioxidant is, zowel wanneer je het op je huid gebruikt, als wanneer je het drinkt. Extracten van koffiebonen in cosmetica helpen je huid het gevecht met UV-stralen en normale huidveroudering aangaan. Dat zou liggen aan het chlorogeenzuur en de caffeïne, die samen tekeer gaan tegen huidverslapping en roodheid van je huid. Zet koffie dus in tegen je fijne lijntjes, rimpels of huidverkleuring ten gevolge van veroudering. Coffea Arabica Seed Extract wordt uit biologische groene koffiebonen geperst.  
 

Commiphora Myrrha Gum Oil 

essentiële olie van mirre Mirre verschijnt al 4000 jaar geleden in historische bronnen en wordt in cosmetica ingezet voor de regenerende en herstel ondersteunende kwaliteiten. Snuif de geur in je product ook goed op bij het aanbrengen, want mirre ontspant je geestelijk en verjaagt negatieve gedachten.  
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van mirre biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Curcuma Longa (Turmeric) Root Powder 

kurkumapoeder vooral in India, China en Indonesië heeft kurkuma een rijk geïllustreerde geschiedenis. In de Ayurveda wordt kurkuma bij allerlei huidaandoeningen ingezet. In India wordt kurkuma ingezet tijdens de 'Haldi'-ceremonie, die plaatsvindt op de dag voor het huwelijk. Handen en gezicht worden ingesmeerd met een kurkuma masker, een behandeling die op de trouwdag de huid doet glanzen. Kurkuma helpt om diepe onzuiverheden te verwijderen waardoor 'jongere' huid aan de oppervlakte kan komen. 
 

Fragrance (Parfum) 

De parfums in theBeauvoir producten zijn een unieke samenstelling van uitsluitend puur natuurlijke ingrediënten. Zo'n samenstelling bestaat uit hoogwaardige extracten en echte essentiële oliën ( i.e. niet synthetisch). Al die gecombineerde natuurlijkheid geurt krachtig. Daardoor is de dosering van zo'n parfum in een product erg laag, met een maximum aan lekkere geur. Natuurlijke geuren hebben ook een invloed op lichaam en geest. Bovendien spelen ze mee een rol als (natuurlijk) bewaarmiddel. Alle theBeauvoir parfums voldoen aan ISO 9235, een norm voor natuurlijke aromatische grondstoffen. Beantwoorden aan deze ISO-norm is bijvoorbeeld één van de voorwaarden van het bio-keurmerk NATRUE om cosmetica waarin dergelijke parfums gebruikt worden biologisch te kunnen laten certificeren. 
 

Fucus Vesiculosus Extract 

blaaswier is één van de soorten bruin zeewier, dat je eigenlijk vaak gewoon op een strand ziet liggen (Noordzee, Atlantische kusten). Je kunt hem opeten of hij steekt in je cometica, zoals bij theBeauvoir. Blaaswier bevat onder andere jodium, ijzer, magnesium, broom, kalium, luteïne, Vitamine B (vooral B2, B9 en B12) en vetzuren. In cosmetica is het een antioxidant, het helpt de huid ontgiften, beschermt de huid tegen schadelijke omgevingsinvloeden en stimuleert het afweersysteem. 
 

Glycine Soja (Soybean) Oil 

soja-olie wordt in theBeauvoir producten niet ingezet als een hoofdbestanddeel, maar is een draagolie voor het blaaswier. 
 

Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract 

hamamelistinctuur of tinctuur van toverhazelaar kent een erg lange geschiedenis in de volksgeneeskunde. Hamamelis werd en wordt nog steeds erg vaak ingezet voor de huid, vooral om huidschade te herstellen of tegen te gaan. Hamamelis doet het ook uitstekend als moisturizer – het houdt vocht vast in de huid, ideaal dus voor een drogere huid. Door het gehalte aan tannines heeft toverhazelaar een samentrekkend effect, goed voor de vaattonus, want zo wordt de circulatie gestimuleerd.  
 

Hamamelis Virginiana Leaf Water 

hydrolaat van hamamelis Tijdens het destillatieproces van etherische oliën worden bijproducten gecreëerd: hydrolaten of hydrosols. Een hydrolaat is het water waaruit de etherische olie is afgescheiden. Tijdens het destillatieproces wordt het water geïnfuseerd met het aroma van het plantmateriaal. Een hydrolaat is rijker aan de wateroplosbare bestanddelen van de essentiële olie en nagenoeg vrij van lipofiele (olie-lievende) substanties. Dit betekent dat de huid ze zeer goed verdraagt. Wateroplosbare bestanddelen zijn onder andere carboxylzuren, tanninen, flavonoïden en sesquiterpeenalcoholen. Alle hydrolaten werken verkoelend, mild en tonifiërend. Hamamlelishydrolaat werkt samentrekkend, (huid)weefselversterkend, verzachtend en stimuleert huiddoorbloeding. In theBeauvoir producten is het hydrolaat van hamamelis biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil 

zonnebloemolie is in theBeauvoir producten altijd biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd. Zonnebloemolie heeft een heel goede verhouding tussen Omega-6 (linolzuur) en Omega-9 (oliezuur), vetzuren die je huid erg goed 'herkent'. Verder vind je in deze olie Vitamines A, D, E, B1 en de mineralen zink, kalium, ijzer, selenium en fosfor, evenals fytosterolen ( die de barrièrefunctie van je huid en ook de circulatie verbeteren). Zonnebloemolie werkt erg verzachtend en hydraterend op de huid.  
 

Helichrysum Italicum Flower Water 

hydrolaat van hélichryse Tijdens het destillatieproces van etherische oliën worden bijproducten gecreëerd: hydrolaten of hydrosols. Een hydrolaat is het water waaruit de etherische olie is afgescheiden. Tijdens het destillatieproces wordt het water geïnfuseerd met het aroma van het plantmateriaal. Een hydrolaat is rijker aan de wateroplosbare bestanddelen van de essentiële olie en nagenoeg vrij van lipofiele (olie-lievende) substanties. Dit betekent dat de huid ze zeer goed verdraagt. Wateroplosbare bestanddelen zijn onder andere carboxylzuren, tanninen, flavonoïden en sesquiterpeenalcoholen. Alle hydrolaten werken verkoelend, mild en tonifiërend. Hélichrysehydrolaat werkt regenererend, versterkend en ondersteunend tijdens een herstel (het helpt bij afvoer van afvalstoffen). In theBeauvoir producten is het hydrolaat van hélichryse biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil 

duindoornolie  in theBeauvoir producten is een duindoornpulpolie, wat wil zeggen dat de olie niet alleen uit de zaden geperst wordt, maar ook uit de pulp (het 'vlees') van verse en biologische duindoornbessen. De ingrediënten van de olie blijven zo in uitstekende vorm. Duindoornpulpolie is heel rijk aan Vitamine C vergezeld van de nodige flavonoïden, bevat carotenoïden (daar is de feloranje kleur een bewijs van) en redelijk veel palmitinezuur (Omega-7), nog zo'n vetzuur dat zich ook in je huidvet bevindt. Je huid houdt dus van deze olie, want ze 'herkent' ze. Omdat dit vetzuur zo dicht tegen je eigen huidvet aanleunt, remt duindoornolie factoren die de huid doen verouderen af; het is met name een goeie olie om je huid tegen UV- en ioniserende stralen te beschermen. 
 

Illite 

klei, roze of rode  Als bron van mineralen is rode klei ideaal voor een drogere huid. Het geheim van de rode klei zijn haar ijzeroxiden die de huid zowel verhelderen en doen oplichten. Roze klei is een mix van rode en witte en is daardoor extra zacht voor een gevoelige en reactieve huid. Roze klei respecteert ook de pH van de huid. 
 

Kaolin/Iron Oxides 

ijzeroxiden het kleurtje in Trix (lichtjes gekleurd) is een natuurlijk pigment dat al sinds de prehistorie gebruikt wordt om een prachtige, natuurlijke kleur roze te geven. Dit roze is afkomstig van een ruw ijzergesteente. Het onderging geen chemische behandeling, maar het werd simpelweg gemalen. 
 

Lysolecithin 

lysolecithine is een co-emulgator, een natuurlijk alternatief voor andere synthetische emulgatoren. De gele, stroopachtige substantie geeft een vanillekleur aan samenstellingen, voelt aangenaam op de huid en wordt goed verdragen. De lysolecithine in theBeauvoir producten is genetisch niet gemodificeerd. 
 

Mentha Piperita Flower/Leaf/Stem Water 

hydrolaat van pepermunt Tijdens het destillatieproces van etherische oliën worden bijproducten gecreëerd: hydrolaten of hydrosols. Een hydrolaat is het water waaruit de etherische olie is afgescheiden. Tijdens het destillatieproces wordt het water geïnfuseerd met het aroma van het plantmateriaal. Een hydrolaat is rijker aan de wateroplosbare bestanddelen van de essentiële olie en nagenoeg vrij van lipofiele (olie-lievende) substanties. Dit betekent dat de huid ze zeer goed verdraagt. Wateroplosbare bestanddelen zijn onder andere carboxylzuren, tanninen, flavonoïden en sesquiterpeenalcoholen. Alle hydrolaten werken verkoelend, mild en tonifiërend. Pepermunthydrolaat verkoelt, verfrist en krikt je humeur op. In theBeauvoir is het hydrolaat van pepermunt biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Mentha Piperita (Peppermint) Oil 

essentiële olie van pepermunt Pepermunt heeft in cosmetica vooral een verkoelende functie. Wanneer je de geur opsnuift tijdens het aanbrengen wordt je hoofd helder en verscherpt je concentratie.  
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van pepermunt biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil 

babassu-olie is een olie die heel goed gelijkt op kokosolie. Door de aanwezigheid van tocotriënolen heeft de olie een sterkere antioxidante werking dan tocopherol. De fytosterolen in babassu verbeteren de barrièrefunctie van je huid en ook de circulatie. Huidveroudering wordt door babassu-olie afgeremd. De olie zou ook beschermen tegen de schadelijke invloed van UV-stralen. 
 

Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil 

essentiële olie van patchouli  Patchouli is een moisturizer die een vermoeide en beschadigde huid helpt herstellen. De aardse geur van patchouli brengt gemoedsrust en kalmte; opsnuiven dus bij het aanbrengen. 
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van patchouli biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Potassium Sorbate 

kaliumsorbaat is een bewaarmiddel; het is het kaliumzout van sorbinezuur, een natuurlijk zuur van de bessen van de lijsterbes ( Sorbus aucuparia) waarvan de naam ook afkomstig is. 
 

Ribes Nigrum Leaf Water 

hydrolaat van cassis Tijdens het destillatieproces van etherische oliën worden bijproducten gecreëerd: hydrolaten of hydrosols. Een hydrolaat is het water waaruit de etherische olie is afgescheiden. Tijdens het destillatieproces wordt het water geïnfuseerd met het aroma van het plantmateriaal. Een hydrolaat is rijker aan de wateroplosbare bestanddelen van de essentiële olie en nagenoeg vrij van lipofiele (olie-lievende) substanties. Dit betekent dat de huid ze zeer goed verdraagt. Wateroplosbare bestanddelen zijn onder andere carboxylzuren, tanninen, flavonoïden en sesquiterpeenalcoholen. Alle hydrolaten werken verkoelend, mild en tonifiërend. Cassishydrolaat kalmeert de huid en huidirritaties. In theBeauvoir is het hydrolaat van cassis biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil 

rozenbottelolie is in theBeauvoir producten altijd biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd. Rozenbottel geldt als één van de beste oliën om huidveroudering tegen te gaan. De olie is rijk aan essentiële vetzuren en bevat Vitamines E, C, D en beta-caroteen, kortom, een echte bevechter van vrije radicalen. De rijkheid aan al deze antioxidanten herstelt bijvoorbeeld de soepelheid van je huid. Rozenbottelolie beschermt en hydrateert je huid ook, kan ingezet worden tegen pigmentvlekken en helpt huidveroudering in het algemeen afremmen.  
 

Rosa Damascena Flower Water 

hydrolaat van damasroos Tijdens het destillatieproces van etherische oliën worden bijproducten gecreëerd: hydrolaten of hydrosols. Een hydrolaat is het water waaruit de etherische olie is afgescheiden. Tijdens het destillatieproces wordt het water geïnfuseerd met het aroma van het plantmateriaal. Een hydrolaat is rijker aan de wateroplosbare bestanddelen van de essentiële olie en nagenoeg vrij van lipofiele (olie-lievende) substanties. Dit betekent dat de huid ze zeer goed verdraagt. Wateroplosbare bestanddelen zijn onder andere carboxylzuren, tanninen, flavonoïden en sesquiterpeenalcoholen. Alle hydrolaten werken verkoelend, mild en tonifiërend. Rozenhydrolaat werkt samentrekkend, tonifiërend, celvernieuwend en verzachtend. In theBeauvoir is het hydrolaat van damasroos biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil 

essentiële olie van rozemarijn Rozemarijn vitaliseert de huid en stimuleert de circulatie. Wanneer je de geur tijdens het gebruiken van het product opsnuift, verscherpt rozemarijn de werking van je geheugen. 
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van rozemarijn biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Salvia Sclarea Flower Oil 

essentiële olie van salie Vroeger werd deze olie gebruikt in de parfums van de rijke aristocratie. Scharlei helpt de circulatie bevorderen, zodat afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden. De essentiële olie helpt ook de huid haar evenwicht vinden in de vetzuurbalans van de huidbarrière. Snuif je de geur op terwijl je het product aanbrengt, dan zorgt scharlei ook voor een geestelijke balans.  
Essentiële of etherische oliën zijn geur- of aromatische stoffen die in planten van bepaalde botanische families aangetroffen worden. In die plant hebben ze een functie: bestuivers lokken, natuurlijke vijanden op een afstand houden... Eigenlijk is de naam 'olie' niet juist, want essentiële oliën zijn niet vettig, de meeste zijn waterig, een paar zijn visceus of redelijk solide. Ze worden uit planten gewonnen via dampdestillatie of door het persen van de schil. Sommige essentiële oliën hebben een heel uiteenlopende samenstelling; op die samenstelling wordt hun toepassing gebaseerd. In theBeauvoir producten is de essentiële olie van scharlei biologisch en natuurlijk (i.e. niet synthetisch). 
 

Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Pullulan en Lysolecithin 

gel een samenstelling van de vier bovenstaande ingrediënten maken in theBeauvoir crèmes onderdeel uit van 1 ingrediënt, een gel, die een crème stabiliseert en emulsifieert. Het is een natuurlijk product. 
 

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil 

sesamolie is in theBeauvoir producten altijd biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd. Sesamolie is een geliefde olie in de Ayurveda; ze is vooral rijk aan Omega-9 vetzuur. Sesamolie wordt gewaardeerd om de 'verwarmende' effecten die de olie heeft  en is daardoor erg geschikt voor een massage van een oudere huid. De sesamplant is één van de oudste verbouwde planten; de zaadjes bevatten Vitamines A, E en B (foliumzuur, niacine en choline), mineralen (calcium, magnesium en fosfor). In cosmetica wordt sesamolie ingezet tegen huidschade (bijvoorbeeld van de zon). 
 

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil 

jojobaolie is strikt genomen eigenlijk geen olie, maar bestaat uit vloeibare was esters. Structureel en volgens chemische samenstelling ligt een natuurlijke jojobaolie heel erg dicht bij menselijke huidtalg. Omdat jojoba dezelfde structuur heeft als dit natuurlijke huidvet, kan het huidtalg namaken of oplossen, afhankelijk van of je huid op dat moment te weinig of teveel talg aanmaakt om in evenwicht te zijn. Rijk aan nutriënten en mineralen, is jojoba ook een ideale 'moisturizer' die je huid zacht en soepel houdt, het bindweefsel verstevigt en rimpels voorkomt. Een goeie vriendin voor de oudere huid dus. 
 

Sodium Benzoate 

natriumbenzoaat is een bewaarmiddel dat gemaakt wordt van het natriumzout van benzoëzuur. Het wordt als een natuurlijk ingrediënt beschouwd. 
 

Spirulina Platensis Extract 

spirulina extract deze alg remt houdveroudering af, stimuleert de collageensynthese en voorkomt rimpelvorming. Zeealgen zijn trouwens ook een goeie bescherming tegen UV-stralen, dankzij hun aminozuren, carotenoïden en polyfenolen. De biochemische samenstelling van Spirulina toont een hoge voedingswaarde; het bevat essentiële voedingsstoffen, zoals provitamines, mineralen, eiwitten, meervoudig onverzadigde vetzuren, tocopherolen en beta-caroteen, dat antioxiderende eigenschappen heeft. 
 

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter 

cacaoboter is in theBeauvoir producten altijd biologisch. De boter komt van cacaobonen, die ongeveer 54% cacaoboter bevatten en die verkregen wordt via persing en wat filtratie (om vuile deeltjes uit dit natuurproduct te halen). Het bevat redelijk veel palmitinezuur (Omega-7), nog zo'n vetzuur dat zich ook in je huidvet bevindt en dat je huid dus goed 'herkent'. Cacaoboter is uitstekend voor oudere en droge huid; het werkt verzachtend en gaat de vorming van rimpels tegen. 
 

Tocopherol 

Vitamine E  is een antioxidant die de schadelijke invloed die zuurstof en andere oxiderende stoffen op een cosmeticaproduct kunnen hebben kan beperken. Het wordt toegevoegd aan de oliefase in een formule.  
 

© theBeauvoir