Oh, oh, oh, where the hell is my glow?

Oh, oh, oh, where the hell is my glow?

Dat glansje op onze huid lijkt te verdwijnen met ouder worden. Da's nu nochtans eens iets wat je niet moet loslaten :-)  Een gezonde 'glow' verschijnt vanzelf wanneer 2 componenten in je huid optimaal zijn, namelijk olie + water. In optimale toestand ziet je huid er dan dauwfris en gehydrateerd uit, en heb je dat glansje. Hoe geraak je naar die optimale toestand? Dat verschilt per persoon, maar de basis is dezelfde: zorg voor een optimaal olieniveau, eet de juiste voeding voor je glansje, zorg voor een optimaal watergehalte, ga waterverlies tegen, en scrub je gezichtshuid af en toe eens (maar heel zachtjes!).
Het oliepeil op peil houden doe je met de juiste moisturizer – kies een crème of olie om je huid dagelijks te verzorgen. Voor de 50+ huid is een crème die rijk is aan natuurlijke oliën de beste keuze (bijvoorbeeld GLORIA van theBeauvoir). Vermijd alle giftige ingrediënten, met andere woorden alles wat synthetisch is (minerale olie, parabenen en synthetische geurstoffen zijn de stoutsten onder de boosdoeners). Waarom beter geen synthetische ingrediënten? Simpel: synthetische ingrediënten remmen je huid af wanneer ze zelf probeert extra vocht aan te brengen. Natuurlijke ingrediënten werken samen met de natuurlijke oliën in je huid, zodat ze haar optimaal vochtgehalte behoudt. Trouwens, moisturizers met petrochemicaliën (‘ingrediënten van de benzinepomp’) kunnen ook je poriën verstoppen.
Af en toe scrubben is ook goed voor je glansje. Je huid heeft het moeilijker om de laag afgestorven huidcellen van zich af te schudden. Wat hulp in de vorm van een zachte scrub is welkom. Je kunt bijvoorbeeld scrubben mét een scrubproduct – zowel BONNIE als INDIRA van theBeauvoir kunnen hierbij helpen. Altijd heel zachtjes scrubben, want wondjes maken wil je zeker niet.
Spritzen overdag met een hydratatiemist zoals ROSIE van theBeauvoir helpt dan weer vochtverlies tegen te gaan. Rosie bevat aloë, een watermagneet. Op luchtdroge dagen kun je een luchtbevochtiger of een vernevelaar in je omgeving zetten.
Wat water drinken betreft: iedereen heeft nu al wel eens gehoord dat water goed voor je is. Ook voor je huid. Je huid bevat uit zichzelf (!) hyaluronzuur; je vindt dat zuur ook in je gewrichten en ook daar houdt het de gewrichten ‘gesmeerd’. Hyaluronzuur houdt 1.000 keer zijn eigen gewicht in water vast én het is het hulpje dat dat water aan de huid bindt om je huid stralend te houden. Het heeft dus water nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Niet teveel liggen bakken in de zon; dat verlaagt die natuurlijke aanwezigheid van hyaluronzuur in je huid.
Olierijk verzorgen, water drinken en spritzen doe je uitwendig; inwendig stimuleer je je glansje door gezonde vetten en oliën in je voeding. Glansrijk eten dus: avocado, amandelen, cashewnoten, zonnebloempitten en walnoten!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog